Ekonomi

Innovation for Development (I4D) ve Hepsiburada ortaklığında ABD Büyükelçiliği Hibe Programı’nın katkılarıyla hayata geçirilen “Dijital Çağda Güçlü Kadınlar Projesi” tamamlandı.

Innovation for Development (I4D) ve Hepsiburada’nın kadın kooperatiflerini ve kadın girişimcileri desteklemek amacıyla 2020 yılından bu yana yürüttüğü projelerden dördüncüsü olan “Dijital Çağda Güçlü Kadınlar Projesi”nin kapanış toplantısı 27 Nisan 2023 tarihinde katılımıyla gerçekleştirildi. proje ortakları ve yararlanıcıları.

Göksemin Gökalp Özdemir’in sunumuyla, ABD İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Fleur Cowan, Hepsiburada Kurumsal İrtibat Müdürü Cem Tanır ve I4D Direktörü Doğan ÇelikYaptığı açılış konuşmalarıyla başlayan toplantıda “Dijital Çağda Güçlü Kadınlar Projesi”nde yürütülen faaliyetler, proje kapsamında hazırlanan rapor, kadın kooperatifi ve kadın girişimciler için hazırlanan görseller anlatıldı. paylaşıldı.

Bu proje ile şimdiye kadar 76kadın kooperatifi ve 1400yapımcı kadına ulaşan projelerde, 150saat eğitim, 900 saat mentorluk hizmeti. Dijital Çağda Güçlü Kadınlar Projesi’nin tamamlanmasıyla birlikte kadın kooperatiflerine ve girişimcilere toplam 12 milyon liraKapsamlı bir avantaj paketi sunulmaktadır.

“Dijital Çağda Güçlü Kadınlar Projesi”, Türkiye’de faaliyet gösteren ve mülteci ortaklığı bulunan 20 kadın kooperatifi ve girişimciyi dijitalleştirerek Hepsiburada platformu üzerinden tüketicilerle buluşturdu. Kadın girişimciliğinin kadının ekonomik olarak güçlenmesindeki rolüne dikkat çekilen proje kapsamında 20 kadın kooperatifi ve 250 kadın girişimciye toplam 30 saat kapsamlı eğitim ve 250 saat mentorluk desteğinin yanı sıra, proje destek paketi (süresiz komisyon indirimi, süresiz ücretsiz kargo hizmeti). , Ücretsiz fotoğraf çekimi, reklam ve tasarım desteği gibi 500 ürün…).

Ayrıca proje kapsamında hazırlanan rapor çalışmasında kadın dostu satın alma uygulamaları incelenerek başta dijitalleşme olmak üzere farklı satış modelleri, kadın kooperatifleri ve girişimcilerin yaşadığı zorluklar irdelendi.

Proje kapanış toplantısına katılmak ABD’nin İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Fleur Cowan,

“İstanbul’daki ABD Başkonsolosluğu, e-ticaret yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmak için Türkiye genelinde kadınlar tarafından işletilen küçük işletmeleri desteklemek için I4D ile işbirliği yapıyor. Amerika Birleşik Devletleri, yaratıcılığın ve büyümenin güç merkezi olarak girişimcileri ve girişimciliği desteklemede dünya başkanı konumundadır. Ticaret ve istihdam yaratma, sağlıklı bir ekonominin temeli olmanın yanı sıra ABD’nin en önemli önceliklerinden biridir. Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye, her iki ülkedeki refah seviyesini yükseltmek için ikili ticareti artırma çabalarını sürdürüyor.” söz konusu.

Hepsiburada Kurumsal İrtibat Müdürü Cem Tanır, 

“Hepsiburada olarak birlikte gerçekleştirdiğimiz dördüncü proje olan “Dijital Çağda Güçlü Kadınlar Projesi” ile I4D’nin destekçisi olmaktan ve Türkiye’deki kadın girişimcilere verdiğimiz temeli artırmaktan mutluluk duyuyoruz. 2017 yılından bu yana 42 bini aşkın kadın girişimci ve 220 kadın kooperatifi “Girişimci Kadınlar İçin Teknoloji Gücü” (GKTG) programı ile Hepsiburada platformuna katıldı. Bugüne kadar kadın girişimcilerin 31 milyondan fazla eseri satışa sunuldu. E-ticarette yer almak isteyen kadınları destekleyen ilk e-ticaret markası olarak, markalarını büyütmek ve istihdama katkı sağlamak için son 6 yılda binlerce kadının başarısını temel almaktan gurur duyuyoruz.

“Dijital Çağda Güçlü Kadınlar Projesi” ile bugüne kadar desteklediğimiz girişimci kadın ve kadın kooperatiflerine yüzlerce kişi daha katıldı. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz etkinlikte, proje sonuçlarından ve proje katılımcılarının paylaştığı deneyimlerden anlıyoruz ki, kadın girişimciler ve kadın kooperatifleri e-ticarette güçlenecek ve sağlayacağı faydalar sayesinde ülkemiz için katma değer yaratacaktır. sağladığımızı ve Hepsiburada olarak gerçek bir projeye imza attığımızı ifade etti. söz konusu.

I4D Direktörü Doğan Çelik,

“Ekonomik refahı artırmak, dijital ekonominin avantajlarını ve yenilikçi uygulamaları özel sektör ve paydaşlarımızla birlikte kadınlar, gençler ve mülteciler için yaygınlaştırmak en önemli önceliklerimiz. Bu keyifli iş birliği ile ilham veren kadın girişimcilerin hikayesini sektöre taşımayı hedefliyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından girişimcilik serüvenine atılacak girişimci kadınların evlerine sığınıyoruz. Bu niyetin gerçekleşmesinde emeği geçen proje ortaklarımız Amerikan Büyükelçiliği ve Hepsiburada’ya bu vesileyle bir kez daha şükranlarımızı sunarız.” söz konusu.

Ağustos 2022’de başlayan “Dijital Çağda Güçlü Kadınlar Projesi” 2023 Ocak ayı sonunda tamamlandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu